Bådanmeldelse af Larson 274 Cabrio

 

På Både i Bella havde Bluebay Marine fra Silkeborg blandt andet en lækker Larson 274 Cabrio diesel med på udstillingen. Trine var ombord for at tjekke båden og forholdene ud på en af Larsons bedst sælgende både. Selvom båden ikke var i sit rette element – havet – kunne vi alligevel danne os et godt indtryk af båden.

 

 

På Både i Bella havde Bluebay Marine fra Silkeborg blandt andet en lækker Larson 274 Cabrio diesel med på udstillingen. Trine var ombord for at tjekke båden og forholdene ud på en af Larsons bedst sælgende både. Selvom båden ikke var i sit rette element – havet – kunne vi alligevel danne os et godt indtryk af båden.

 

Larson er USA’s ældste bådproducent, og de har produceret både siden år 1913 fra Little Falls i Minnesota. Man bliver overrasket over, hvor bredt et publikum Larson 274 Cabrio appellerer til. Her er båden til drengerøven, der ønsker god hastighed og komfort, men båden appellerer bestemt også til en familie på 4, der skal bruge båden til ture og hygge i havnen. Larson 274 Cabrio er på 28 fod, og den måler 260 centimeter i bredden, hvilket ikke gør det svært at manøvrere ind på en almindelig bådplads. Båden fås i en diesel- og benzinudgave.

 

Kahytten

 

Kahytten er stor, lys og rummelig – pladsen er virkelig godt udnyttet. Forrest i kahytten er der en stor rundsidegruppe med et ovalt bord, der med nemhed kan forvandles til en stor dobbeltseng. Der er god opbevaringsplads under sidegruppen. En dæksluge i ruffet og sidevinduer gør kahytten utrolig lys.

 

 

Kahytten har ipod/cd/dvd-anlæg med 4 højtalere, og en fin fladskærm placeret ovenover rundsidegruppen. Der er aircondition ombord, så du kan opnå en behagelig temperatur uanset vejrforholdene udenfor, hvilket er et absolut plus.

 

Pantryet er velindrettet, selvom det er småt og måske ikke kan stå for de helt store kolonariske oplevelser, så er der både elkomfur, håndvask, mikroovn, kaffemaskine og rummeligt køleskab. Der er noget skabsplads, men det kunne være bedre.

 

    

 

I styrbord side findes et lille, men funktionelt og lyst badeværelse med toilet, håndvask og bruser med varmt og koldt vand. Igen kunne skabspladsen være en lille smule bedre på badeværelset, men på den anden side er det svært at få meget mere ud af det lille rum.

 

    

 

Helt agter findes kahyttens store stikkøje, og selvom det er en stikkøje, er den lys og indbydende takket være et vindue fra cockpittet. Køjen er stor nok til 2 voksne mennesker eller 3 børn. Hvis man ikke har brug for sovepladsen i stikkøjen – er der virkelig meget opbevaringsplads.

 

    

 

Cockpittet

 

Cockpittet har god plads, og man kan snildt spise frokost omkring bordet, der har to gode siddebænke med opbevaringsplads nedenunder sig. En rigtig god detalje er, at der er køleskab i rustfrit stål og vask i cockpittet – tilsvarende det man fandt i kahytten. Det gør det nemt at få plads til drikkevarer og mad ombord, og man slipper for at rende i pendulfart mellem kahytten og cockpittet for at få tørsten slukket. Hvis vi skulle komme med en lille kritik, så kunne der godt være kræset lidt mere for bordet i cockpittet, selvom der er kopholdere, har bordet et lidt trist plastiklook, men på den anden side, så er det nemt at rengøre.

 

       

 

Fra cockpittet er der adgang til badeplatform, hvor der er god plads og en håndbruser med ferskvand til at skylle kroppen efter en tur i bølgen blå. Er man mere til sol, følger et soldæk med til fordækket, hvor der er plads til 2 voksne mennesker.

 

 

Førersædet er praktisk indrettet med plads til to voksne personer. Instrumentbrættet er overskueligt og lækkert, dog medfølger GPS og autopilot ikke, men kan selvfølgelig tilkøbes.

 

 

Den medfølgende kalache med ruder og gardiner sikrer privatliv og ly, når man er i havn eller det regner.

 

Skrog og ydeevne

 

Larson 274 Cabrio har et glasfiberskrog med en V konstruktion, der er designet til at trække luft ind under båden, der bevirker, at båden planer hurtigere – cirka 4 sekunder, så er båden oppe og plane. Båden har en tophastighed på 34 knob med dieselmodellen og 40 knob med benzinmodellen. Konstruktionen af skroget bevirker, ifølge Bluebay Marine, at båden er meget stabil – også i lidt hårdere sø. Derudover har man mulighed for at stå på vandski efter båden, hvis man skulle have en vandhund gemt i familien.

 

Båden har en Volvo D4 diesel motor med imponerende 225 HK, der ferskvandsafkøles. Ifølge Daniel Krigslund fra Bluebay Marine er brændstoføkonomien ligeledes utrolig fornuftig. Larson 274 Cabrio forbruger cirka 22-25 liter diesel i timen på dieselmodellen, hvor benzinmodellen har cirka et 30-40% højere brændstofsforbrug i timen. Larson Cabrio 274 giver dig altså den perfekte balance mellem brændstoføkonomi og ydeevne.

 

Pris og vurdering

 

Prisen er 899.000 kroner, men det er også med ekstraudstyr, da Bluebay Marine stort set køber alle deres Larson både hjem med ekstraudstyr, og derved opnår stor rabat. Båden appellerer som før omtalt virkelig bredt, plus der er kræset for mange detaljer ombord. Hvis man absolut skal fremhæve noget negativt, må det være det lyse læder i bådens interiør, der med tiden vil blive tilsmudset, og det ikke så pæne plastik bordet i cockpittet – det kunne have været kønnere med et træbord. Det bør dog nævnes, at man kan købe et pænere bord til cockpittet som ekstraudstyr.

 

Vores helhedsindtryk af Larsons Cabrio 274 – det er en virkelig lækker motorbåd, hvor du får særdeles meget båd og ekstraudstyr for pengene.

 

Forhandler Bluebay Marine finder du på adressen Hagemannsvej 17-20, 8600 Silkeborg, og de kan kontaktes på telefon 86 82 22 22.