Volvo Ocean Race muligvis til København

 

Volvo Ocean Race er ikke blot en stor begivenhed indenfor sejlsport, men en stor international begivenhed, der følges af mange mennesker. I øjeblikket arbejder Wonderfull Copenhagen, Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark og flere sejlsportsklubber på at få København med på Volvo Ocean Race ruten ved kapsejladsen i 2014/15.

Lars Vallentin, business development manager i Wonderfull Copenhagen har udtalt til DR sporten “Der kan blive tale om København som slutdestination, men det er også en mulighed, at København kan blive vært for en “stopover“.

 

Volvo Ocean Race er ikke blot en stor begivenhed indenfor sejlsport, men en stor international begivenhed, der følges af mange mennesker. I øjeblikket arbejder Wonderfull Copenhagen, Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark og flere sejlsportsklubber på at få København med på Volvo Ocean Race ruten ved kapsejladsen i 2014/15.

Lars Vallentin, business development manager i Wonderfull Copenhagen har udtalt til DR sporten “Der kan blive tale om København som slutdestination, men det er også en mulighed, at København kan blive vært for en “stopover“.

Volvo Ocean Race har tidligere heddet Whitbread Round the World Race. Den første kapsejlads blev afholdt i 1973 – i år 2001 skiftede kapsejladsen navn til Volvo Ocean Race. Næste kapsejlads begynder i 2011 og varer 9 måneder. Dog har man været for sent ude i forhold til at få København med på ruten for den næste Volvo Ocean Race, men nu rettes indsatsen for at få kapsejladsen forbi København i 2014/15.

Det vil uden tvivl trække fokus på sejlsport i Danmark, hvis København kan blive slutdestination eller stopover for den verdensomspændende kapsejlads.

Foto: Rick Tomlinson / Volvo Ocean Race