OL guldvindere tæt på comeback

 

De to danske OL guldvindere Martin Kirketerp og Jonas Warrer er nu endnu tættere på et comeback, efter elitechef Michael Staals stilling er blevet nedlagt i Dansk Sejlunion. Nedlæggelsen af elitechefstillingen er en konsekvens af Dansk Sejlunions nye strategi om fokus på de sportslige resultater. Derfor er der blevet oprettet en stilling som sportschef, der skal fokusere på resultaterne i eliteafdelingen. Der skal i fremtiden skabes bedre muligheder for de allerbedste sejlere i Danmark.

 

 

De to danske OL guldvindere Martin Kirketerp og Jonas Warrer er nu endnu tættere på et comeback, efter elitechef Michael Staals stilling er blevet nedlagt i Dansk Sejlunion. Nedlæggelsen af elitechefstillingen er en konsekvens af Dansk Sejlunions nye strategi om fokus på de sportslige resultater. Derfor er der blevet oprettet en stilling som sportschef, der skal fokusere på resultaterne i eliteafdelingen. Der skal i fremtiden skabes bedre muligheder for de allerbedste sejlere i Danmark.

 

Kemien mellem den nu tidligere elitechef Michael Staal og de to guldvindere har aldrig været god. En ekstrem hård udtalelsesprocess frem til OL i Beijing 2008 samt det økonomiske aspekt for de to sejlere – gjorde at de sejlere stoppede efter OL i Beijing. Michael Staal var Dansk Sejlunions ansvarlige for udtagelseskriterierne, og det var Martin og Jonans opfattelse, at det ikke gik retfærdigt til. Fyringen af Staal har gjort, at lysten til at komme tilbage og sejle er vendt tilbage for de to sejlere. De har dog ikke været helt væk fra vandet – Warrer har blandt hygget sig i sin nye Moth jolle.

 

Dansk Sejlunions nye sportchef Thomas Jacobsen, der ligeledes er OL guldvinder i Soling fra Sydney 2000, er nu klar til at hjælpe de to 49er sejlere. Det økonomiske aspekt er dog stadig altafgørende for, om de to sejlere atter retter fokus mod OL i London 2012.

 

 

Foto af Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark