470er sejlerpigerne ude i alternativ løsning

 

 

470er pigerne Henriette Koch og Lene Sommer er desværre kommet i vanskeligheder grundet asken fra den islandske vulkan, der stort set har lammet al europæisk flytrafik.

 

 

 

470er pigerne Henriette Koch og Lene Sommer er desværre kommet i vanskeligheder grundet asken fra den islandske vulkan, der stort set har lammet al europæisk flytrafik.

 

På nuværende tidspunkt befinder pigernes udstyr sig på Mallorca, og den næste træningssejlads og world cup stævne foregår i Hyeres, Frankrig. Siden det danske luftrum blev lukket i torsdags har pigerne intenst fulgt med i, hvornår luftrummet over Europa igen bliver åbnet, så de kan komme ned og hente deres udstyr.

 

Frygtscenariet for pigerne er, at flyene heller ikke flyver de næste dage, og det vil betyde, at pigerne vil miste meget kvalitetstræning med resten af verdenstoppen, og i værste tilfælde også world cup stævnet. Pigerne har ambitiøse mål med deres sejlads (Målet er medalje ved OL i London 2012), og det har medført en alternativ løsning på deres problem. De har er nu på vej i bil for at afhente deres udstyr – en tur på godt 3000 kilometer. Først til Barcelona i Spanien og så med færge til Palma, hvorefter kursen sættes mod Hyeres i Frankrig.

 

Hvis planen holder er Henriette og Lene klar til træning på tirsdag i Hyeres. World cup stævnet i Hyeres starter den 23. april og varer en uge – det er det tredje world cup stævne i år.

 

Trine håber, at pigerne klarer sig lige så godt som sidste år, hvor de vandt stævnet i Hyeres.

 

Billedet taget af Mick Anderson for Dansk Sejlunion